Methodes

Om kinderen optimaal te kunnen ondersteunen, heb ik verschillende opleidingen gevolgd.

De diversiteit aan opleidingen zorgt ervoor dat ik voor iedere situatie over de nodige tools en methodes beschik om kinderen op de meest efficiënte manier te begeleiden. Hierdoor hoeft een coaching traject niet onnodig lang te duren.

Kinder- en gezinscoach Martine aan het voorlezen

Methodes

Om kinderen optimaal te kunnen ondersteunen, heb ik verschillende opleidingen gevolgd.

De diversiteit aan opleidingen zorgt ervoor dat ik voor iedere situatie over de nodige tools beschik om kinderen op de meest efficiënte manier te begeleiden. Hierdoor hoeft een coaching traject niet onnodig lang te duren.

Methodes die ik kan toepassen

Methode - Rots en Water

Rots & Water

Rots & Water is een weerbaarheids- en sociale vaardigheidstraining. Ik pas de Rots & Water principes toe bij kinderen die meer voor zichzelf mogen leren opkomen of omgekeerd: bij kinderen die juist hulp nodig hebben om zich te leren beheersen.
Methode - Kid's Skills

Kids’ Skills

Deze opleiding werd ontwikkeld door de Finse kinderpsychiater Ben Furman. Zijn uitgangspunt: ‘vertaal het probleem in een vaardigheid die het kind moet leren’. Het coaching traject wordt dan geen probleemoplossing maar een vaardigheidstraining.

Methode - Het Hele Brein Het Hele Kind​

Het Hele Brein Het Hele Kind

Deze begeleiding bevat strategieën om de ontwikkeling van het kind te stimuleren, rekening houdend met de ontwikkeling van het brein in elke levensfase.

Meer hierover in de workshop Wat gebeurt er in het hoofd van mijn kind ? Opvoeden zonder drama ! 

Methode - Mindfulness

Mindfulness

Ik pas mindfulness vooral toe bij kinderen die in moeilijke omstandigheden opgroeien. Op deze manier kunnen ze rust vinden in hun omgeving. Ik zie mindfulness als een investering voor het leven en ben ervan overtuigd dat kinderen hier ook later veel baat bij zullen hebben.